Hälsa

Utbildning

Mindfulness – Bas

Lär dig få balans i livet och leva i nuet. Du får med dig kunskaper för att komma igång och använda mindfulness för ett ökat välbefinnande i vardagen. Vid fem kurstillfällen får du bland annat lära dig fokusera på det viktiga, minska stress och oro, öka tålamodet och sova bättre.

Mindfulness handlar om sinnesnärvaro – att leva i nuet. Mindfulnessträning bidrar till ett ökat välbefinnande, där du lättare kan ta tillvara på varje ögonblick istället för att fokusera på tankar om vad som varit eller oro kring vad som ska komma. Mindfulnes kan även ha goda effekter vid stressrelaterade besvär och för att förebygga återfall vid återkommande depressioner.

Utbildningens innehåll

På kursen lär du dig att vara medvetet närvarande i nuet och du får kunskap om hur du kan agera på det som händer i tankarna, känslorna och i kroppen. Mindfulness riktar sig till dig som vill få hjälp med att hantera och förhålla dig till din stress och som behöver en balanserad och hållbar livsstil. Inga förkunskaper krävs.

  • Acceptera saker som de är
  • Minska din stress och oro
  • Sov bättre och lev i balans
  • Fokusera på det väsentliga
  • Blir mer uppmärksam om vad som sker i dig och kring dig
  • Öka din förmåga att möta svårigheter
  • Blir mer kärleksfull och medkännande
  • Hantera smärta bättre
  • Öka ditt tålamod och din livskvalité

Kurslängd 

Fem tillfällen à två timmar.

Efter Mindfulnesskursen

Kursen ger dig tillräckliga kunskaper för att komma igång och använda Mindfulness för ett ökat välbefinnande.  

Efter avslutad kurs har du grundläggande kunskaper för att lättare hitta balansen mellan uppvarvning och återhämtning. Du får verktyg som är nödvändiga för att förändra ditt förhållningssätt till det som händer i tillvaron. Basprogrammet är en kortare variant av Mindfulness standard.

Pris

7 500 kronor exklusive moms. Det avser pris per deltagare på våra öppna utbildningar. Företagsanpassade utbildningar offereras separat.


Övriga villkor

Utbildningen kan ombokas eller avbokas kostnadsfritt fram till fyra veckor innan utbildningen börjar. Därefter debiteras 100% av kostnaden.

Fakturering sker innan kursstart. Betalningsvillkor 30 dagar. 

Falck förbehåller sig rätten att avboka eller omboka utbildningar på grund av för få deltagare.

Företagsanpassning

Utbildningen kan självklart anpassas efter era specifika behov och förutsättningar. Ni väljer då om ni vill att utbildningen ska hållas på er egna arbetsplats eller i Falcks lokaler.

Kontakta oss för mer information och offert.