Online

Om onlinebesök

Med onlinebesök får du enkelt, snabbt och säkert träffa våra experter på Falck var du än befinner dig. Vi rekommenderar att du använder vår app för mobiltelefon för ditt onlinebesök.

 

Så här kommer du igång

 1. Boka en tid som vanligt.
 2. Ladda ner appen "Falck online" från App Store eller Google Play.
  .
  Apple App Store  Google Play Store

 3. Du får ett sms och ett e-postmeddelande med bekräftelse på din bokade tid och länk till videobesöket.
 4. Logga in med mobilt BankID/ BankID – gärna lite före bokad tid. Du kan använda appen eller logga in på onlinebesök direkt på kund.falcksverige.se.Vanliga frågor om onlinebesök

Vad behövs för att kunna använda onlinebesök?

 • Appen Falck online
 • BankID/ mobilt BankID eller Freja eID för inloggning 
 • God internetuppkoppling
 • Om du använder mobilen för onlinebesök rekommenderas wifi och hörlurar med mikrofon

Hur många kan delta i ett onlinebesök?

Upp till 10 personer kan delta samtidig. På din dator visas alla deltagare samtidigt bredvid varandra, medan du på mobilen får välja vem av deltagarna du vill se i bild. 

Jag behöver avboka/ omboka min tid – hur gör jag det?

Behöver du boka om eller avboka en tid går det bra att kontakta vår kundservice. Samma avboknings- och ombokningsregler gäller som vid fysiska möten.

Mobilapp:en fungerar inte, vad gör jag?

Kontrollera att du har den senaste versionen av appen installerad och se till att notiser för appen är aktiverade.

Kan jag använda min dator för onlinebesöket?

Ja det går bra. Använder du en bärbar eller stationär dator behöver den ha en webbkamera och mikrofon. För bra ljudkvalitet rekommenderar vi hörlurar med mikrofon. 

Vilka webbläsare fungerar med tjänsten?

Webbtjänsten via datorn kräver senaste versionerna av webbläsarna Google Chrome, Mozilla Firefox eller Microsoft Edge. Om länken har öppnats i Internet Explorer kan du kopiera webbadressen och istället klistra in och öppna länken i Google Chrome, Mozilla Firefox eller Microsoft Edge. 

Hur säkert är ett videosamtal över internet?

Falck Online bygger på en CE-märkt plattform som Läkemedelsverket har godkänt för användning i medicinskt syfte. All information som hanteras är enligt PUL och PDL ligger på säkra servrar. Videobesöket spelas inte in.

Vad krävs för BankID eller Freja eID?

BankID är en personlig elektronisk ID-handling som är jämförbar med pass eller körkort eller annan legitimationshandling och som används för att styrka din identitet på Internet. Här kan du ansluta dig till BankIDbankid.com och till Freja eID. För dig som saknar svenskt personnummer finns möjlighet till inloggning via sms.