Nyhet

Stort fokus på arbetsmiljö vid Magnet Awards 2019


Anders Rydell, psykolog på Previa i Malmö, föreläste om "Utmaningar i dygnet-runt-samhällets tidevarv" ur Employer Branding perspektiv.

Employer Branding börjar med arbetsmiljön. Och bra arbetsmiljö är ingen slump. Det var Previas fokus när vi medverkade som officiell partner på Magnet Awards, SM i Employer Branding.

En bra arbetsmiljö med trevliga kollegor är idag det mest avgörande för studenter och akademiker i början av sina karriärer visar Young Professional Attraction Index, en årlig undersökning från Kantar Sifo och Academic Work. Hela 62 procent av de tillfrågade år 2019 listar en bra arbetsmiljö med trevliga kollegor som viktigast när de ska välja arbetsgivare. Även när man frågar hela den arbetande befolkningen är svaret detsamma: arbetsmiljön är viktigast. 

Samtidigt finns ett stort glapp till vad arbetsgivare uppfattas erbjuda. Rapporten Employer Brand Research 2019 visar att klyftan mellan vad anställda efterfrågar och vad de tycker att arbetsgivare erbjuder är som störst när det kommer till arbetsmiljö. 

Bra arbetsmiljö är ingen slump. När yrkeslivet blir längre, mera gränslöst och ställer allt högre krav på medarbetare och chefer behövs effektiva verktyg och medvetet arbete för att alla ska hålla, må bra och gilla sin arbetsplats.

Carina Reidler vd för Previa opening quote

Employer Branding börjar med arbetsmiljön. Och bra arbetsmiljö är ingen slump.

Onsdag den 20 november går SM i Employer Branding – Magnet Awards - av stapeln. Previa är med och utser vinnaren i kategorin Medarbetare. Exempel på saker som belönas när juryn utser vinnaren är Employer Branding-aktiviteter som lett till minskad personalomsättning, högt engagemang och förbättrade hälsotrender och frisktal. 

Previa deltar även som expertföreläsare på Magnet Awards genom Anders Rydell, psykolog och organisationskonsult. Temat för föreläsningen är ”Utmaningar i dygnet-runt-samhällets tidevarv. Hur skapas en attraktiv arbetsplats när arbetslivet ofta går rakt emot både natur och sunt förnuft?”

Tips och råd till dig som jobbar med Employer Branding

Previa är Sveriges ledande företagshälsa med över 1 000 experter över hela landet. Nedan har vi samlat tips och råd till dig som vill skapa en hållbar arbetsplats och samtidigt bygga ett starkt arbetsgivar­varumärke som utgår från medarbetarna.

Handbok för att hållbart arbetsliv – Magnet Awards Edition 2019
Vår populära handbok har vi uppdaterat särskilt inför Magnet Awards. Handboken innehåller över 100 konkreta tips och råd om hur man skapar en hållbar arbetsplats och syftar till att inspirera dig som jobbar med HR och Employer Branding. 

Ett hållbart arbetsliv för alla

Särskilda tips för den sociala och organisatoriska arbetsmiljön
För att inte förlora kompetens är det viktigt att investera i den sociala arbetsmiljön. Avsaknad av trevliga kollegor eller bra social arbetsmiljö skulle få många young professionals sluta på arbetsplatsen. Här ger vi tipsen om hur man skapar en positiv social arbetsmiljö. 

Den sociala och organisatoriska arbetsmiljön

Previas expertblogg Livet och jobbet
Previas blogg om jobbet, livet, forskning och sambanden som gör ett hållbart arbetsliv. På bloggen delar våra experter med sig om viktiga tips och råd inom särskilt utvalda områden. Läs bland annat om hur modigt ledarskap skapar trygga medarbetare eller hur vi påverkas av aktivitetsbaserade kontor.

Läs Livet & Jobbet

Utmaningar i dygnet-runt-samhället – vår föreläsning på Magnet Awards
På Magnet Awards deltar Previa som expertföreläsare genom Anders Rydell, psykolog och organisationskonsult. Temat för föreläsningen är ”Utmaningar i dygnet-runt-samhällets tidevarv. Hur skapas en attraktiv arbetsplats när arbetslivet ofta går rakt emot både natur och sunt förnuft?”

Mer om Magnet Awards

Prenumerera på nyheter

Få tips och trender inom hälsa och arbetsmiljö och information från Falck nära dig med inbjudningar till seminarier och utbildningar.