Utbildning

Här hittar du information om de utbildningar, program och föreläsningar som du har möjlighet att beställa. Om du är intresserad av en utbildning eller en föreläsning, klicka på förfrågan så kommer du att bli kontaktad av en konsult från Falck för dialog.

Program

Program Mindfulness
(3 640 kr/deltagare | 6 tillfällen á 1,5 tim)
Internetbaserat program för att få bättre balans, fokusera och leva mer i nuet. Riktar sig till medarbetare som vill få hjälp att hantera och förhålla sig till sin stress för en balanserad och hållbar livsstil.

ACT för medarbetare
(4 310 kr/deltagare | 4 tillfällen á 3 tim)
Acceptance & Commitment Therapy (ACT) syftar till att främja fysisk och psykisk hälsa hos deltagarna. Ett psykologiskt träningsprogram där deltagarna övar upp sin mentala flexibilitet för att möta vardagens utmaningar, förbättra inlärning, innovation, uthållighet och produktivitet

Program - Tobaksavvänjning, Fri från tobak
(2 484 kr/deltagare, 19 773 kr/grupp | 24 veckor)
Lösningsfokuserat rök- och snusavvänjningsprogram där teoretisk kunskap varvas med grupparbeten och individuellt arbete. 

Program Feldenkrais, Västerås
(7 909 kr/deltagare | 3-5 tillfällen á 1,5 tim)
Falck erbjuder Feldenkraislektioner och program, både individuellt och i grupplektioner. Feldenkraismetoden är en upplevelsebaserad rörelsepedagogik för ökat välbefinnande som bidrar till minskad spänning/smärta/stress, ökad lätthet i dagliga rörelser, ökad förmåga till närvaro i nuet samt större lätthet och flexibilitet i arbetslivet/livet

Utbildningar

Arbetsmiljö - Allergiframkallande kemiska produkter inkl. kursintyg (6 560 kr | 3 tim)

Arbetsmiljö - Allergiframkallande kemiska produkter, enskild inkl. kursintyg (3 400 kr | 2 tim)

Arbetsmiljöblocket
(15 000 kr | 1 dag)
Falck deltar i ABB's arbetsmiljöutbildning

Alkohol och droger på arbetsplatsen
(10 340 kr | 4 tim)
Öka kunskapen om alkohol och droger för att lättare kunna möta detta på arbetsplatsen samt att få redskap att göra något åt situationen när de uppstår.

Resilience Utbildning
(4 150 kr | 2 tim)
Stress och stressreaktioner finns i alla kulturer. Resilience eller motståndståndskraft mot stress går att träna upp. ABB vill genom denna utbildning öka er kunskap om resilience och därmed förbättra förutsättningarna för en god individuell och gemensam arbetsmiljö.

Arbetsmiljö AFS 2015:4 (7 350 kr | 3 tim)

Stress - jobba effektivt med mindre stress
(6 560 kr | 3 tim)
Denna föreläsning är en fördjupning efter genomförd Resilience utbildning. Hur kan vi arbeta med att förebygga och hantera ohälsosam stress på arbetsplatsen? Genom att få mer kunskap om stress, vikten av återhämtning och aktuell forskning ökar möjligheten att skapa en hälsosam och effektiv arbetsmiljö

Kommunikation - Det utvecklande samtalet 
6 560 kr | 3 tim)
Vi kommunicerar varje dag, medvetet eller omedvetet, med både språket och med kroppen. Ofta är vi inte ens medvetna om vilka signaler vi sänder ut till andra människor. I denna utbildning ger vi redskap och verktyg som underlättar i det professionella samtalet.

Medarbetarskap - Vi är varandras arbetsmiljö
(6 560 kr | 3 tim)
Hur kan vi arbeta tillsammans på arbetsplatsen för att utveckla en hälsofrämjande arbetsmiljö? I denna utbildning identifierar vi faktorer som har ett stort värde för att skapa arbetsglädje och trivsel. När chefer och medarbetare känner ett ansvar och samverkar i utvecklingen av arbetsplatser och arbetsuppgifter skapas bra arbetsvillkor och en god arbetsmiljö.

Tidiga signaler för chefer
(4680 kr | 2 tim)
Falcks rehabsamordnare vägleder hur du identifierar tidiga signaler och ger dig verktygen så att du kan ta ditt ansvar som chef. Utbildningen utgår ifrån ett rehabiliteringsperspektiv.
Vad är tidiga signaler på ohälsa?
När ska man agera och vad ska man göra?
Vilket ansvar har du som chef?

Webbkurs för chefer - Tidiga tecken på ohälsa 
(6 590 kr | 2 tim)
En digital utbildning med fokus på tidiga tecken på ohälsa. Utbildningen hålls av företagsläkare, psykolog eller beteendevetare.
Vad är tidiga signaler på ohälsa?
Mental ohälsa, stress, alkohol och droger
Hur kan du som chef se varnande signaler?
När ska du agera?
Ditt ansvar som chef
Verktyg för att hantera tidiga signaler

Skiftarbete - Skiftarbete och hälsa
(6 560 kr | 3 tim)
Vilka faktorer i arbetslivet påverkar hälsan vid natt- och skiftarbete? I utbildningen går vi igenom faktorer som påverkar hälsan och bidrar till att skapa flörutsättningar för en friskare arbetsplats där medarbetarna har möjlighet att prestera bra, trivas med sitt arbete och ha kraft kvar efter en arbetsdag

Ledarskap – Beteendebaserat ledarskap
(6 560 kr | 3,5 tim)
Genom att förstå vilka mekanismer som driver beteenden kan chefen utöva ett mer effektivt ledarskap och skapa en hälsosam organisation där individer trivs. Vi går igenom hur beteendeanalys kan ta oss ett steg vidare som ledare.

Föreläsningar

Ergonomi vid datorarbete i hemmet
(2 880 kr / 60 min)
Långvariga perioder av arbete i icke ergonomiskt anpassade arbetsmiljöer, som i hemmet, ökar risker för överbelastningsbesvär. Föreläsningen kan förebygga och minska sjukskrivningstalen och öka både närvaro och prestationsförmåga.

Att leda på distans
(3 955 kr / 60 min)
Att leda personal på avstånd innebär särskild utmaningar för dig som chef.
Samma ansvar kräver nya beteenden av dig. Föreläsningen fokuserar på hur du kan anpassa ledarskapet och uppgradera det till ett närmare och effektivare ledarskap trots distansarbetet.

Arbetsglädje
(3 955 kr | 60 min)
Arbetsglädje ökar trivsel, engagemang och effektivitet. Hur skapar vi arbetsglädje?

Tidiga signaler ur ett medarbetarperspektiv
(3 955 kr | 60 min) 
Som kollega – vad är viktigt att tänka på?
Hur gör man om man upplever att någon inte mår bra?

Att leva i förändring
(6540 kr | 2 tim)
Vad händer med oss vid förändringar och när kan stöd behövas.
I ett allt mer föränderligt arbetsliv ger vi verktyg och kunskap kring denna process.

Psykisk ohälsa ur ett medarbetarperspektiv
(3 955 kr | 60 min)
Som kollega – vad är viktigt att tänka på? Hur gör man om man upplever att någon inte mår bra?

Allmän ergonomi – Data 
(2 800 kr | 60 min)
Föreläsningen belyser de viktigaste principerna vid datorergonomi och det viktiga sambandet mellan fysisk aktivitet och hälsa. Hur kan risker för kroppen vid datorarbete förebyggas? Hur ställer man in stol och bord på arbetsplatsen? 

Allmän ergonomi – Produktion
(2 800 kr | 60 min)
Föreläsningen belyser några av de väsentligaste principerna vid produktionsergonomi. Vad orsakar belastningsbesvär/skador? Vilka risker finns vid manuell hantering? Vilka risker spelar roll för arbetsställningar och rörelser? Vilka infallsvinklar är användbara för ergonomi och förebyggandet av besvär?

 

Gör en förfrågan

Gör en förfrågan om du är intresserad av att beställa eller veta mer om en utbildning eller en föreläsning.