Hälsa

Utbildning

HLR-utbildning

En utbildning i hjärt-lungräddning (HLR) och första hjälpen ger dig grundläggande kunskaper i hjärt-lungräddning och hur du använder en hjärtstartare. Utbildningen finns bara att beställa som företagsanpassad utbildning.

Varje dag får fler än 20 personer ett plötsligt hjärtstopp i Sverige. 37 % av alla som drabbas är i arbetsför ålder. Med ett snabbt och riktigt ingripande ökar chansen för överlevnad med två till tre gånger. 

Utbildningens innehåll

På denna utbildning får du kunskaper som kan rädda liv. Utbildningen varvas med teori samt genomförs med praktiska övningar, ensam och i par.

  • Bedömning av medvetande och andning
  • Bröstkompressioner och inblåsningar
  • Att använda en halvautomatisk hjärtstartare
  • Hjälpa en person som drabbats av luftvägsstopp, ryggslag och buktryck

Kurslängd

Kursen pågår i två timmar. Vill ni ha den skräddarsydd för företaget kan ni få den företagsanpassad, då innehåller den även Första hjälpen-övningar (HLR med Första hjälpen) och pågår i cirka fyra timmar.

Material

Utbildningspaket ingår med bland annat övningsdocka som underlättar repetition på arbetsplatsen eller i hemmet.

Efter HLR-utbildningen

Genom utbildningen lär du dig att konstatera ett hjärtstopp, utföra hjärt- lungräddning samt hjälpa en person som drabbats av luftvägsstopp, enligt gällande riktlinjer från HLR-rådet. Du får även en introduktion till hur du använder en halvautomatisk hjärtstartare.


Övriga villkor

Utbildningen kan ombokas eller avbokas kostnadsfritt fram till fyra veckor innan utbildningen börjar. Därefter debiteras 100% av kostnaden.

Fakturering sker innan kursstart. Betalningsvillkor 30 dagar. 

Falck förbehåller sig rätten att avboka eller omboka utbildningar på grund av för få deltagare.

Företagsanpassning

Utbildningen kan självklart anpassas efter era specifika behov och förutsättningar. Ni väljer då om ni vill att utbildningen ska hållas på er egna arbetsplats eller i Falcks lokaler.

Kontakta oss för mer information och offert.

Välj datum