Nyhet

Nya e-utbildningar om ergonomi och om diisocyanater

Nu kan du som arbetar vid datorn, inom vården eller med tunga lyft enkelt lära dig hur du arbetar säkrare och mer skonsamt för kroppen. Falcks tre nya e-utbildningar i ergonomi ger dig redskapen du behöver.  För att möta nya EU-regler om arbete med diisocyanater har vi kompletterat vår e-utbildning om allergiframkallande kemiska produkter.

Vi arbetar alltmer stillasittande eller med monotona rörelser. Förändringen gör det desto viktigare att lära sig hur man kan skapa variation för att minska risk för skada. Falck har uppdaterat sina ergonomiutbildningar för att möta de förändringar som sker i arbetsmiljön.

Lagerarbetare drar en pallyft

De tre utbildningarna är målgruppsanpassade och riktar sig till medarbetare och chefer som arbetar inom vården samt som arbetar vid datorn eller utför tunga lyft i arbetet. Utbildningarna innehåller dels branschspecifik ergonomikunskap och arbetsteknik, dels avsnitt om kroppen och arbetsmiljön.

– Ergonomi och hälsa går hand. Ökad förståelse av kroppens förutsättningar möjliggör ett bättre ergonomiskt arbetssätt”, säger Linnéa Arbman, ergonom i Kista, som varit med att ta fram e-utbildningen och är presentatör i föreläsningarna.

opening quote

Ergonomi är viktigt, har du kunskap är det lätt att göra rätt


Kunskap om ergonomi förebygger ohälsa på jobbet

I Sverige har vi en vision om att alla ska ha en trygg och säker arbetsplats. Ingen ska behöva skadas eller drabbas av ohälsa på grund av sitt jobb. Ergonomi handlar om att anpassa arbetsmiljön efter mänskliga förutsättningar. Målet är att ordna och utforma arbetsplatser och arbetsuppgifter på ett sätt som förebygger risken för hälsofarliga eller onödigt tröttande belastningar.

– Med ökad kunskap om ergonomi minskas risken att skadas eller drabbas av ohälsa. Ergonomi är viktigt både vid stillasittande arbete och vid tunga lyft så som i vården, byggbranschen, industrin och handel”, säger Linnéa Arbman.

E-utbildning inför nya regler om arbete med diisocyanater 

Nu erbjuder Falck komplettering av e-utbildningen Allergiframkallande kemiska produkter för alla som arbetar med diisocyanater. Utbildningen måste göras innan nya regler träder i kraft den 24 augusti 2023.

Den kompletterande e-utbildningen är skapad utifrån Reach-förordningen. Vi är stolta över att ha fått utbildningen på plats så snabbt och kunna erbjuda den utifrån svenska och internationella krav, Monica Green, Arbetsmiljöingenjör i Linköping.

Vi erbjuder även fysisk leverans av utbildningen som då kan göras företagsanpassad. Kontakta Falck om ni önskar en mer avancerad nivå där utbildning kombineras med skyddsrond på plats.

Läs mer om våra e-utbildningar