Nyhet

Premiär för gruppsamtal online

Onlinebesök

Att söka stöd och planera hälsobesök online blir allt mer efterfrågat. Nu utökar Previa sitt digitala erbjudande med gruppsamtal. Det ger det möjligt för upp till fem personer att delta samtidigt i ett gemensamt onlinebesök.

Sedan ett år tillbaka har Previa erbjudit en rad tjänster online som ett komplement till fysiska besök. För många är det flexibelt och smidigt att kunna planera in digitala vårdbesök och efterfrågan växer.

Att kunna sätta sig med mobil, surfplatta eller dator passar speciellt när det handlar om återbesök eller planering.

– Jag ser det digitala mötet som ett komplement till fysiska besök och många kunder uppskattar att den möjligheten finns. Sedan handlar det ju också om hur van personen är vid att använda digitala verktyg, säger Anette Surau, beteendevetare på Previa i Västerås.

opening quote

När det kommer till samtalsstöd kan det vara en fördel att ta det hemifrån i en miljö som man är helt trygg i.

Många fördelar

Anette Surau ser många fördelar med att kunna planera in besök online. Det är enkelt, flexibelt och ger bra kontinuitet. Som beteendevetare har hon arbetat med digitala möten inom samtalsstöd med goda resultat.

– Det innebär, till exempel, att en person som är ute på resa inte behöver ställa in sitt besök utan kan ta det oavsett var han eller hon befinner sig, säger hon, och fortsätter:

– Sedan slipper man långa restider. När det kommer till samtalsstöd kan det också vara en fördel att till exempel planera in samtalet i början av dagen och ta det hemifrån i en miljö som man är helt trygg i eller att man kan sitta kvar på sin arbetsplats.

Finns det då nackdelar med online besök?

– Nej, inte direkt. Det enda är att tekniken kan strula till det ibland men annars är det ett bra komplement. Jag brukar ofta om möjligt ha ett första besök fysiskt då det finns fördelar med att ha träffat en person, men sedan, om personen vill det, erbjuda samtal online.

Gruppsamtal online för upp till fem personer

Sedan ett år tillbaka har Previa utöver beteendevetare och psykolog, erbjudit digitala möten med sjuksköterska, läkare, sjukgymnast och rehabsamordnare. För att möta den ökade efterfrågan på onlinetjänster kommer Previas kunder nu även kunna boka digitala gruppsamtal med upp till fem personer, till exempel för möten kring rehabärenden med patient, HR och Previa.

Gruppmöten online kan även inbegripa, stödsamtal, handledning i grupp, chefshandledning eller utbildning.

Fördelar med digitala möten

  • Flexibelt – man kan ta samtal och besök var och när man själv bestämmer.
  • Effektivt – det går ofta fortare i och med att man slipper restid till en annan plats.
  • Kontinuitet – man kan fortsätta ha kontakt och behöver inte boka om möten på grund av arbetsresor eller liknande.

 

Så här går det till onlinebesök

Vill du veta mer?

Hör gärna av dig om du vill veta mer om tjänsten eller hur vi kan ge stöd till verksamheten.