Hälsa och Livsstil

Stresshantering online

Beställ

Ett kvalitetssäkrat KBT-baserat onlineprogram mot stressrelaterade problem och riktar sig till medarbetare som upplever stress i sitt arbete. I programmet ingår löpande stöd av en coach.

Vad tjänsten innebär

Stresshantering online är ett webbaserat program som medarbetaren enkelt får tillgång till via dator, mobil eller surfplatta. I programmet får medarbetare med stressrelaterad problematik lära sig hantera stress i vardagen på ett fungerande och hållbart sätt.

Programmet pågår i åtta veckor genom webbaserade lektioner som består av filmer, aktiviteter och ljudbaserade övningar. Varje vecka har deltagaren uppföljning med en coach (en av våra psykologer eller beteendevetare) via videosamtal och chatt. Stresshantering online är utvecklat av Braive och görs via säker webbsida genom inloggning med BankID.

Så går det till

 1. Beställ tjänst
  När du beställt tjänsten får din medarbetare instruktioner för webbokning via e-post och bokar själv tid för ett första samtal med coach. Medarbetaren får samtidigt en digital hälsocheck att fylla i.
 2. Boka tid
  Medarbetaren använder länken för att boka tid för ett första samtal och får sen ett sms med bekräftelse på sin bokning.
 3. Fyll i hälsocheck
  Innan besöket fyller medarbetaren i en hälsocheck och tar den med sig till det första samtalet.
 4. Ett första samtal
  Det inledande samtalet med medarbetaren syftar till att säkerställa att Stresshantering online är lämplig som insats och att medarbetaren är motiverad att starta programmet. Hälsochecken fungerar som ett diskussionsunderlag för samtalet.
 5. Onlineprogram
  Medarbetaren följer programmet som pågår i 8 veckor. Varannan vecka har medarbetare och coach dialog och uppföljning genom videosamtal, och varannan vecka genom chatt.
 6. Återkoppling
  När programmet är genomfört görs en återkoppling till dig som beställare. Återkopplingen syftar till att tydliggöra effekten av genomfört program samt förslag på åtgärder för att säkerställa långsiktig, god hälsa.

Information till medarbetare

Vanliga frågor

Mer information om onlinebesök hittar du här.