Nyhet

Previa lanserar sjuk- och friskanmälan online

Från första februari 2019 får 170.000 medarbetare och 400 Sjuk och Frisk-kunder möjlighet att göra sjuk- och friskanmälan online på Previas hemsida. Onlinetjänsten är ett komplement till anmälan via telefon och aktiveras först efter överenskommelse med Previa.

– Vi är jätteglada att kunna ge våra kunder och kundanställda i Sjuk och Frisk-tjänsten möjlighet till fler sätt att få snabb hjälp online, särskilt nu när det är influensatider och rekordmånga förkylningsärenden, säger Anna Östling affärsutvecklingschef på Previa.

Online-tjänsten är ett komplement till anmälan på telefon och ger samma möjlighet till personlig rådgivning som tidigare.

Anna Östling, affärsutvecklingschef, Previa opening quote

Vi är jätteglada att kunna ge våra kunder fler sätt att få snabb hjälp online.

Så går det till

Sjuk- och friskanmälan online görs genom att ange i sitt personnummer i ett säkert webbformulär som sedan skickas till Previa och registreras av en handläggare.

Den som anmält sig online får en bekräftelse via sms när anmälan blivit registrerad. 
I samband med att handläggaren registrerar ärendet går även information till chef och andra överenskomna personer/funktioner ut via sms och e-post.

Aktivera tjänsten

För att medarbetarna ska få möjlighet att använda den digitala tjänsten behöver behörig beställare bekräfta att företaget ska aktiveras till Previa här: Ja-tack!

Om inte, kan medarbetarna att använda Previa Sjuk och Frisk som idag och göra sin anmälan via telefon och få rådgivning av sjuksköterska enligt avtal.

Vill du veta mer?

Här har vi samlat vanliga frågor och svar om Previas tjänst för sjuk- och friskanmälan online. Du kan också ställa frågor direkt till kundservice för Sjuk och Frisk.

Om sjuk- och friskanmälan online

Prenumerera på nyheter

Få tips och trender inom hälsa och arbetsmiljö och information från Falck nära dig med inbjudningar till seminarier och utbildningar.