Pressmeddelande

Carina Reidler ny vd för Previa

Carina Reidler blir ny vd för Previa och samtidigt ansvarig för Falck Healthcare i Sverige. Hon efterträder Eeva Borg som går i pension och tillträder den 1 december 2017. Previa är inne i en intensiv utvecklingsperiod och kommer inom kort att lansera nya tjänster för digital företagshälsovård.

Carina Reidler har gedigen erfarenhet som ledare inom företagshälsovård, primärvård och bemanning. Hon kommer senast som marknads-och försäljningschef på Previa. En tjänst som hon innehaft under nästan tre år. Dessförinnan kom Carina från Manpower där hon arbetat i flera ledarroller, som businesscontroller och som vd för Manpower Hälsopartner – ett bolag som Previa förvärvade 2015.

– Det är extra spännande att bli vd i ett skede när Previa och Falck Healthcare gör en omfattande satsning på både digitala tjänster och behandlingar. Inom kort kommer vi att lansera ett nytt erbjudande för arbetsgivarna som gör det enklare att utveckla hälsa och arbetsmiljö, säger Carina Reidler.

Utmaningarna i arbetslivet och på arbetsplatserna förändras i rask takt - genom den nya gig-ekonomin med egna företagare som jobbar frilans och anställda som flyter runt i en gränslös digital arbetsmiljö, att vi tvingas arbeta allt längre och att vi numera har fyra generationer som måste samarbeta ute på arbetsplatserna. Allt detta kräver mer av arbetsgivarna och av oss som Företagshälsa.

– Jag är mycket glad att Carina Reidler nu, utöver sin nya roll som vd för Previa, samtidigt blir ansvarig för hela Falck Healthcare i Sverige. Carina tar över efter Eeva Borg som förtjänstfullt styrt Previa de senaste åren. Eeva har jobbat i Falck-koncernen sedan 1995 och jag vill tacka henne för en gedigen insats, säger Jan F Steenhard, styrelseordförande i Previa och vd för Falck Healthcare Holding, samt tillägger:

– Genom att samla våra verksamheter och experter kan vi skapa ett unikt erbjudande för både arbetsgivare och medarbetare. För Falck innebär detta ett viktigt steg i att bidra till hälsa och hållbara arbetsplatser i hela Norden.

För mer information kontakta

Carina Reidler, vd Previa, +46 (0) 70 560 67 49, carina.reidler@previa.se

Peter Skald, kommunikationsansvarig, +46 (0)70 413 08 13, peter.skald@previa.se

AB Previa

Previa är Sveriges ledande företag inom företagshälsa. Vi ser den mänskliga faktorn som den viktigaste resursen i dagens arbetsliv. Genom att effektivisera organisationen, utveckla ledarskapet, engagera medarbetarna och skapa en positiv arbetsmiljö hjälper vi verksamheter att nå sina mål och skapa ännu bättre resultat.

Previa har 1 000 medarbetare på över 90 orter över hela landet. Vi anlitas av 8 000 arbetsgivare med 1,2 miljoner anställda och omsatte drygt 1,1 miljarder kronor under 2017.

Genom systerbolaget Falck Healthcare AB erbjuder Previa också tjänster inom Krisstöd och Personalstöd och tjänster inom sjukvårdsförsäkringar.

Båda ingår i Falck koncernen ägs av i Falck Healthcare Holding som är Nordens största leverantör inom hälsa i arbetslivet.